Urină, 200 de dolari şi o Biblie, printre lucrurile lăsate de omenire pe Lună. Satelitul natural al Pământului conţine aproximativ 181.500 de kilograme de deşeuri

Oamenii au vizitat Luna doar de câteva ori, însă există deja o cantitate imensă de deşeuri pe suprafaţa satelitului natural.

În gunoiul de pe suprafaţa Lunii se regăsesc lucruri utilizate într-un experiment din 1971 care a fost proiectat pentru a dovedi că pe Lună obiectele cad cu aceeaşi viteză indiferent de masa lor. Conform Tech Times, astronauţii din cadrul NASA care au vizitat satelitul natural între 1969 şi 1972, în timpul misiunii Apollo au lăsat cea mai mare cantitate de gunoi.care ar putea cântări aproximativ 181.436 de kilograme. Unele obiecte au fost lăsate pe Lună pentru a economisi resurse precum combustibilul. 

Obiectele care au fost trimise pentru studierea Lunii, precum Lunar Crater Observation şi Sensing Satellite, ce au fost proiectate pentru a studia hidrogenul de pe satelit şi pentru a confirma existenţa apei. Printre lucrurile interesante pe care oamenii le-au lăsat pe Lună, conform catalogului realizat de NASA se numără: genţi, ciocane, mingii auri, o javelină, cizme, pantaloni, urină, un steag al Forţelor Navale Americane, o pană de vultur şi două bancnote de 100 de dolari. Printre acestea se numără şi o Biblie. 

O altă parte din deşeuri este reprezentată şi de sonde fără echipaj trimise de ESA sau agenţiile spaţiale din Rusia, Japonia ori India. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: Postari asemanatoare :

Savanţii scoţieni au au studiat pentru prima oară toţi cei 46 de crom...
O plajă populară din Italia reprezintă un real pericol pentru cei care...
Hanns Scharff, ,,Maestrul Interogatoriilor'' din per...
Oraşul lui Walt Disney, proiectat pentru a deveni ,,comunitarea viitor...
Cafeaua din măsline creată de antreprenorii din Turcia
INTERVIU VIDEO Carmen Tănase: ''A existat un monstru...
468 ad

Cercetașul carcotaș spune:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>